Subsidieadvies

Heeft u een innovatie voor ogen die écht impact kan maken op sociaaleconomisch en technologisch vlak? Het subsidielandschap is divers en biedt voor veel soorten organisaties kansen. Of u nu investeert in innovatie, energiebesparing of een betere zorg. De hoeveelheid subsidieregelingen en fiscale instrumenten in Nederland en Europa blijven toenemen. Dit zorgt voor goede mogelijkheden op extra financiering. Er zijn tientallen nationale en Europese regelingen waar u als snelgroeiende organisatie voor in aanmerking kunt komen. Zeker als u bezig bent met innovaties die een grote impact kunnen hebben op de economie, het klimaat of de maatschappij. Opportuna helpt bij het aanvragen en opvolgen van (inter)nationale subsidies en fiscale regelingen.

Q1: Ik heb subsidie-advies nodig. Waarom moet ik informatie inwinnen bij Opportuna?

Tijdens snelle groei en ontwikkeling van uw organisatie kunt u altijd een financieel steuntje in de rug gebruiken. Subidies zijn dan een goede oplossing maar om precies te weten waarvan u gebruik kunt maken en hoe dit in zijn werk gaat, kunt u het best eerst subsidie-advies inwinnen bij een specialist. Opportuna is zo'n specialist.

Waarin Opportuna anders advies levert dan het gemiddelde subsidieadviesbureau? Onze naam zegt het eigenlijk al; we zijn een collectief met alle partners in huis om subsidieadvies ook daadwerkelijk te realiseren. Het stopt niet bij advies. Sterker nog; daar begint het pas! We helpen u met het finetunen van uw idee en we schrijven de aanvraag voor u. Wordt de regeling of subsidie toegewezen? Dan ondersteunen we het administratieve proces volledig. Tenzij u het zelf wilt doen natuurlijk, dat mag altijd.

Q2: Wat is de toegevoegde waarde van Opportuna?

Onze kracht ligt in het verzorgen van een volledige subsidieaanvraag om de kans van slagen te vergroten. Het verschil tussen toekenning of afwijzing van een subsidie zit hem namelijk niet alleen in de kwaliteit van het project, maar voor een belangrijk deel ook in de kwaliteit van de aanvraag. Een project moet immers perfect aansluiten bij de doelstelling van de subsidieregeling. Wij begeleiden het volledige subsidieverwervingsproces. Van het allereerste begin tot en met de vaststelling en verantwoording van de subsidie. Onze subsidie-technische en inhoudelijke kennis van de regelingen, netwerk en kennis van de sectoren waarin wij actief zijn, stellen ons in staat om aanvragen op te stellen met de grootste kans op succes.

Q3: Voor welk subsidieadvies kom ik in aanmerking?

Wij gaan uit van het unieke van uw project en koppelen dat aan de verschillende subsidiekansen. Er zijn meer dan 2.500 provinciale, landelijke en internationale/ Europese subsidieverordeningen. Het is ons vak én onze belangrijke meerwaarde dat wij uitstekend de weg weten in dit woud aan subsidieregelingen. Iedere subsidieregeling heeft voorwaarden waar u aan moet voldoen. Eén van de basale voorwaarden is dat het idee ook werkelijk vernieuwend is. Wij toetsen de unieke elementen van uw innovatie aan de subsidievoorwaarden en gaan met u in gesprek over de subsidie(s) waarvoor u in aanmerking komt en de slaagkans van de subsidieaanvraag.

Overzicht subsidieregelingen

Snel zien welke subsidieregelingen er zijn? Klik dan hier voor ons compacte overzicht van de subsidieregelingen.

Ontdek onze Groei Audit

Geïnteresseerd geraakt? Bent u benieuwd hoe uw organisatie ervoor staat? Vul de Groei Audit dan snel in!

Afspraak maken met onze experts

Wilt u een persoonlijk gesprek met onze experts waarin u voorzien wordt van passend advies? Maak direct een afspraak.
icon

Contact opnemen met Opportuna

Wilt u direct contact met een van onze experts? Neem direct telefonisch of via ons contactformulier contact op.