IT innovatie

Op het gebied van IT innovatie ligt het expertise van Opportuna bij het bouwen en beheersen van een veilige en stabiele ICT infrastructuur bij organisaties. Deze infrastructuur bestaat uit netwerk-, server-, werkplek- en telefonie componenten die zich lokaal of in de cloud bevinden.

Binnen dit expertisegebied ondersteunt Opportuna uw organisatie ook bij het bedenken, inrichten en managen van complexe netwerk infrastructuren. Zowel voor op kantoor als in productie-omgevingen. Klinkt dit interessant of kunt u de hulp goed gebruiken? Neem contact op met de experts van Opportuna.

Q1: Is de beveiliging van mijn ICT infrastructuur up to date?

Wanneer heeft u voor het laatst een securitycheck op uw ICT infrastructuur uitgevoerd? De wereld verandert snel, ook op het gebied van ICT en security. Cybercriminaliteit verandert daardoor ook en neemt steeds professionelere vormen aan. Het is belangrijk om periodieke scans uit te voeren om te bepalen hoe de huidige situatie is en waar risico’s liggen. Opportuna voert graag een risico inventarisatie uit voor uw organisatie en stelt hierover een rapport op met korte-, middellange en lange termijn adviezen.

Q2: Ik heb weinig grip op mijn ICT infrastructuur. Wat nu?

Heeft u grip op het patchmanagement van uw ICT componenten? Denk hierbij niet alleen aan patching van Windows werkplekken en servers, maar ook aan switch-, Wi-Fi- en firewall componenten. Het hebben van grip op de ICT infrastructuur van uw organisatie wordt steeds belangrijker. Alleen wanneer u hier grip op hebt, kunt u de beschikbaarheid en veiligheid van uw ICT infrastructuur waarborgen. Een van de onderdelen van het waarborgen hiervan is het managen van het patchbeleid. Opportuna ondersteunt haar opdrachtgevers middels een duidelijk plan en tooling om het patchbeleid te automatiseren en de grip op de ICT infrastructuur te krijgen.

Q3: Waarom is het belangrijk om duidelijke segmentering in de netwerk infrastructuur van mijn organisatie aan te brengen?

Als organisatie maakt u gebruik van meerdere netwerken. Denk bij deze netwerken aan een Wi-Fi gastennetwerk, een kantoornetwerk voor de werkplekken van medewerkers, een netwerk voor de server- en netwerkcomponenten en een netwerk voor de telefonie infrastructuur. Heeft u een duidelijke segmentering aangebracht in de netwerk infrastuctuur voor de verschillende soorten netwerk die binnen de organisatie aanwezig zijn? 

In het geval van productie omgevingen is het ook zeer belangrijk dat er segmentering is tussen het kantoor- en productienetwerk. Door duidelijke segmentering beperkt u de risico’s bij netwerkcalamiteiten tot binnen het desbetreffende segment waardoor het veiligheidsrisico voor de organisatie verkleind wordt. Bij een netwerkcalamiteit kunt u bijvoorbeeld denken aan een uitbraak van een virus of malware op een laptop van een gast die met uw netwerk verbonden is. Door de juiste segmentering verkleint u het risico op verspreiding. Opportuna kan uw orgnisatie helpen door de risico’s in kaart te brengen en het geven van een uitgebreid advies over welke technische aanpassingen noodzakelijk zijn.

Q4: Ik heb geen duidelijk beveiligingsbeleid op het gebied van ICT. Wat nu?

Denk bij een duidelijk beveiligingsbeleid aan uniformiteit op zaken als het wachtwoordbeleid, toegangsbeheer bij thuiswerken en rechtenbeheer van data en applicaties. Daarnaast is het belangrijk dat alle medewerkers binnen uw organisatie weten hoe zij moeten handelen bij een beveiligingsincident. Opportuna helpt u graag bij het opzetten van het beveiligingsbeleid passend bij de organisatie em de technische inrichting van het beveiligingsbeleid.

Overzicht subsidieregelingen

Snel zien welke subsidieregelingen er zijn? Klik dan hier voor ons compacte overzicht van de subsidieregelingen.

Ontdek onze Groei Audit

Geïnteresseerd geraakt? Bent u benieuwd hoe uw organisatie ervoor staat? Vul de Groei Audit dan snel in!

Afspraak maken met onze experts

Wilt u een persoonlijk gesprek met onze experts waarin u voorzien wordt van passend advies? Maak direct een afspraak.
icon

Contact opnemen met Opportuna

Wilt u direct contact met een van onze experts? Neem direct telefonisch of via ons contactformulier contact op.