Interim search

Opportuna staat voor u klaar in fase van snelle groei en helpt u bij het realiseren van continuïteit in strategische en operationele doelen en realisatie. Soms heeft u tijdelijke ondersteuning nodig, op welk disciplinair niveau dan ook. Iemand die zelfstandig tijdelijke en complexe projecten kan oppakken en die direct aan de slag kan met een frisse blik. Binnen ons grote netwerk heeft Opportuna een groot scala aan interim professionals die doen wat ertoe doet. Wij kennen uw situatie door en door. Om die reden kunnen wij goed inschatten of- en welke professional uw organisatie naar een hoger niveau kan tillen. Wij selecteren professionals uit ons uitgebreide netwerk, passend bij uw organisatie en behoeften. Zo weet u zeker dat u de juiste persoon aan boord krijgt.

Q1: Wat is een interim professional?

Een interim-professional is iemand die tijdelijk wordt aangetrokken voor het uitvoeren van bepaalde (management)taken binnen een organisatie. Vaak gaat het om iemand die geen dienstverband heeft bij de onderneming en op operationeel-, management- of executive-niveau opereert. Hoe het werk van interim-managers er precies uitziet, is afhankelijk van hun vakgebied en de reden van het inhuren.

Q2: Waarom doe ik er goed aan om een interim professional inhuren?

De meest voor de hand liggende reden om een interim professional in te schakelen: er is een tijdelijk project waar bepaalde expertise voor nodig is die niet in huis is. Daarnaast is er interim capaciteit nodig voor het extra werk dat een project met zich meebrengt. Een interim professional is in te huren voor de duur van het project en gespecialiseerd in de klus. Ideaal dus.

In tijden van hoogconjunctuur stapelt het werk zich vaak op. Een organisatie heeft meestal meteen iemand nodig want anders blijven belangrijke projecten te lang liggen. Een specialist die werkt op interim-basis kan vaak binnen een week beginnen. Het zoeken en aannemen van vast (hoogopgeleid) personeel duurt soms wel twee tot drie maanden. Een ervaren interim professional is gewend om zelfstandig aan de slag te gaan en heeft weinig inwerktijd nodig. Met een interim professional blijft er dus geen werk liggen als er te weinig vaste krachten zijn.

Vaak zijn bepaalde manieren van werken al zo gewoon geworden dat niemand zich afvraagt waarom dingen gaan zoals ze gaan in een organisatie. Een goede interim professional durft vragen te stellen: Waarom doen jullie dit eigenlijk zo? En wat is het resultaat? Kan het niet anders? Het dwingt een organisatie om kritisch naar de eigen processen te kijken. Daarbij stelt een ervaren interim professional niet alleen vragen maar komt ook met oplossingen. En daar wordt een organisatie uiteindelijk alleen maar beter van.

Q3: In welke vakgebieden hebben jullie interim-professionals in het netwerk?

Binnen het Opportuna netwerk hebben we een groot aantal beschikbare professionals in een ruim scala aan vakgebieden. Wat zij gemeen hebben? Het zijn professionals in hun vak en zij worden ingehuurd voor hun kennis. Wij hebben o.a. de volgende disciplines in ons netwerk: Financials, IT’ers, HRM’ers, verandermanagers, projectmanagers, executives, communicatie- en marketingprofessionals.

Q4: Waarom bij Opportuna en niet via een recruitmentbureau?

Wij kennen uw situatie door en door en begeleiden u in het traject van snelle ontwikkelingen en groei. Wij weten om die reden precies wat u nodig heeft in bepaalde fasen van groei. Daarnaast kennen wij ons netwerk en plaatsen alleen integere professionals die een goed resultaat behalen en uw groei zo goed mogelijk stimuleren. Wij weten wie de juiste senioriteit, kennis en kunde heeft om u die expertise te geven die u nodig heeft.

Overzicht subsidieregelingen

Snel zien welke subsidieregelingen er zijn? Klik dan hier voor ons compacte overzicht van de subsidieregelingen.

Ontdek onze Groei Audit

Geïnteresseerd geraakt? Bent u benieuwd hoe uw organisatie ervoor staat? Vul de Groei Audit dan snel in!

Afspraak maken met onze experts

Wilt u een persoonlijk gesprek met onze experts waarin u voorzien wordt van passend advies? Maak direct een afspraak.
icon

Contact opnemen met Opportuna

Wilt u direct contact met een van onze experts? Neem direct telefonisch of via ons contactformulier contact op.